Mijn naam is Eugenie van Vemde-van den Heuvel en eigenaresse van Medisch Pedicurepraktijk & Schoonheidssalon “Time4Beauty”. Ik ben geboren in 1967 te Nijmegen en sinds 1970 woonachtig in Raalte.

Sinds 2008 ben ik opgeleid als schoonheidsspecialist en in 2011 behoorde ik tot de eerste lichting van de opleiding tot Medisch Pedicure die het diploma haalde aan de Landstede in Zwolle. ( zie artikel “de Stentor” )

Als gekwalificeerd medisch pedicure ben ik geregistreerd in het “Kwaliteitsregister voor Pedicures” Om geregistreerd te blijven moet ik voortdurend bijgeschoold worden om zo gekwalificeerd te blijven.

Uiteraard ben ik aangesloten bij Provoet, de brancheorganisatie voor Pedicures. Deze organisatie staat garant voor kwaliteit, professionaliteit en hygiëne. Als medisch pedicure ben ik breed opgeleid. Ik kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Deze kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van een ongeval, reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarnaast heb ik als medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van een aantal specialisaties zoals, orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en anti-druk technieken. Daarmee vergroot ik de behandelmogelijkheden van complexere voet-en nagelproblematiek. Als medisch pedicure werk ik volgens vastgestelde richtlijnen en weet ik wanneer de cliënt doorverwezen moet worden naar de ( behandelend ) arts. Als medisch pedicure werk ik op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders en ben ik geregistreerd in het Kwaliteit Register voor Pedicures. In mijn salon wordt gewerkt volgens de Code van het Voetverzorgingsbedrijf en volgens de Richtlijnen medisch pedicure.

Mijn specialisaties:
– diabetische voet
– reumatische voet
– spastische voet
– ouderdoms voet
– verwaarloosde voet
– orthesiologie
– nagelregulatie ( beugeltechniek )
– nagelreparatie
– anti-druk technieken
– cosmetische voetverzorging
– french pedicure

De schoonheidsbehandelingen die ik aanbied zijn heel divers en uitgebreid, van het verven van wenkbrauwen tot luxe kaviaar behandelingen. De producten waarmee ik werk zijn van Henriëtte Faroche. Dit professionele merk werkt met 100% natuurlijke etherische oliën uit de faromatique lijn. Deze oliën, ook wel aromatherapie genoemd, zijn pure extracten uit bloemen en planten met een zeer intensieve werking. Henriëtte Faroche wordt uitsluitend verkocht door erkende schoonheidsspecialisten waar u advies op maat kunt krijgen.